1.Gün. (Konya'ya Hareket)
Değerli Konuklarımız;
* 20:00 Beylikdüzü Marmara Park Önü
* 21:00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı
* 22:00 Mecidiyeköy Tavuk Dünyası Önü
* 23:00 Uzunçayır İspark Otoparkı ( E-5 Ankara Yönü )
* 23:15 Kartal Köprüsü ( E5 Ankara Yönü )
* 23:30 Çayırova Mc Donalds
Yukarıda belirtmiş olduğumuz kalkış noktalarından katılan misafirlerimiz ile birlikte Konya’ya doğru yolculuğumuza başlıyoruz.
2.Gün. (Konya - Şems-i Tebrizi Türbesi-Karatay Medresesi – Alaaddin Tepesi – Tarihi Bedesten Çarşısı – Aziziye Camii – Mevlana Müzesi)
Değerli Konuklarımız sabah erken saatlerde Konya’ya ulaşıyoruz. İlk lezzet tadımımız olan Konya bölgesine özgü Yağ Somunu ile kahvaltımızı yapıyoruz. Yağ Somunu, özel bir hamurun hazırlanmasıyla başlar. Bu hamur, içerisine tereyağı veya yağ eklenerek özgün bir lezzet elde edilir. Ardından hamur, kat kat açılarak özel bir şekilde şekillendirilir ve fırında pişirilir. Sonuç olarak ortaya çıkan bu eşsiz lezzet, Konya’nın ünlü lezzetlerinden biridir. Görüntüsü kapalı yuvarlak bir pideyi andıran içinde Küflü Peynirli, Pastırmalı veya karışık olarak yapılır tercihinize göre servis edilir. Kahvaltımızın ardından. Hz. Mevlana’nın “duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme “diye seslendiği ve ruhunun aynası olarak adlandırdığı Şems- i Tebrizi Türbesini ziyaret ediyoruz. Şems gezimiz sonrasında yürüyüşümüze devam ediyor Sultan II. İzzeddin Keykavus devrinde, Emir Celaleddin Karatay tarafından, 1251 yılında inşa edilen Karatay Medresesi’ni ziyaret ediyoruz ve içerisindeki çini eserleri inceleme fırsatı buluyoruz. Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından, hadis ilmi öğretilmek üzere 1264 yılında yaptırılan İnce Minare Medresesi’ni gezdikten sonra Alaaddin Tepesini görüyor ve serbest zaman veriyoruz dileyen misafirlerimiz burada çay kahve içebilir veya Alaaddin Keykubad Camii’ni ziyaret edebilirler. Molamızın ardından kısa bir yürüyüş ile Tarihi Bedesten çarşısında yürüyüşümüze devam ediyor Aziziye Camii’ni panoramik olarak gördükten sonra Konya Mutfağının yöresel lezzetleri olan Fırın Kebabı, Etli Ekmek, Bıçak Arası, Bamya Çorbası ve daha nice lezzetler tada bileceğimiz restoranımıza ulaşıyoruz. Yöresel tatlar molamızın ardından Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm Dünya’ya nam salmış olan Hz. Mevlana Müzesi ile gezimize dervişane kapısından girerek başlıyoruz. Müzenin içinde yer alan derviş hücreleri, Hürrem Paşa Türbesi, Üçler Mezarlığı’na açılan Hâmûsân (Susmuslar) kapısı, Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa türbeleri yanında semahane ve mescit bölümleri ile Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina gezimizi gerçekleştiriyoruz. Avluya Yavuz Sultan Selim'in 1512 yılında yaptırdığı üzeri kapalı şadırvan ile "Seb-i Arûs" havuzu ve avlunun kuzey yönünde yer alan selsebil adı verilen çeşme ile gezimizi tamamlıyoruz. Konya’ya veda etmeden önce Tirit yemeğinin tadına bakıyor ve Afyon’a da bulunan konaklama otelimize hareket ediyoruz.
Kahvaltı: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Yağ Somunu tavsiye edilen menüdür.
Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Etli Ekmek, Bıçak Arası, Fırın Kebabı, Bamya Çorbası ve diğer yöresel ürünler tavsiye edilen menüdür.
Akşam Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Tirit tavsiye edilen menüdür.
Konaklama Oteli: Afyon Otelleri
3.Gün. (Afyon Kalesi – Kültür ve Sanat Evi – Afyonkarahisar Mevlevihanesi – Tarihi Konaklar – Bedesten – Frig Vadisi - Odunpazarı Evleri)
Değerli Konuklarımız sabah otelimizden ayrılıyor Panoramik olarak Afyon Kalesini görüyor ve Afyon’un yöresel lezzetlerini tatmak için ilk durağımız Benlioğlu Afyon Gastronomi Konağı oluyor. Afyon Belediyesinin katkılarıyla kurulan konakta Afyon denince akla gelen Sucuk, Bal & Kaymak, Patates gibi yöresel ürünlerin tadına bakıyoruz. Kahvaltının ardından Kale Altına kurulan Afyon sokaklarında gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız Afyonkarahisar Kültür ve Sanat evini ziyaret ediyor burada eski bir Afyon Konağını geziyoruz. Gezimiz sonrasında Bedesten Meydanında vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Mevlevihane, Ulu Camii ve Tarihi Konakları ziyaret edebilir yada Çarşı içerisinde alışveriş yapabilirler. Buluşma saatimizde rehberimiz ile buluşuyor Afyon denince akla gelen ünlü 2 restoranımızda dilediğiniz tercihe göre Afyon Lezzetlerinin tadına bakıyoruz. Yemek molamızın ardından Afyon’dan ayrılmadan önce Lokum Alışverişimizi yapıyor ve Frig Vadisi’ne hareket ediyoruz. Ayazini’ de rehberimiz eşliğinde vadi turu yaptıktan sonra Eskişehir’e ulaşıyoruz. Odunpazarı evlerinde vereceğimiz fotoğraf molasından sonra akşam yemeğimizi almak üzere Şelale Park’a ulaşıyor muhteşem Eskişehir Manzarası eşliğinde yöresel akşam yemeğimizi alıyor ve dönüş yolcuğumuza başlıyoruz. Akşam ilerleyen saatlerde sizleri almış olduğumuz noktalara bırakıyoruz.
Kahvaltı: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Afyon Sucuğu, Patates ve Kaymak tavsiye edilen menüdür.
Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Kuzu Kebabı, Ekmek Kadayafı ve diğer yöresel ürünler tavsiye edilen menüdür.
Akşam Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir. Çi Börek, Balaban Köfte ve diğer yöresel ürünler tavsiye edilen menüdür.
Günün Alışveriş Noktası: Afyon Yöresel Lokum, Sucuk ve Kaymak Ürünleri
En yeni turlarımızı ve size özel fırsatları kaçırmamak için şimdi
hemen üye olun.
İlk yorumu siz yapın